سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وبلاگ اجتماعی مهر و ماه بلاگ
دوستی های پیش از ازدواج
 بر اساس یافته های پژوهشی مرکز مطالعات سازمان ملی جوانان، حدود 45درصد از طلاق ها به نحوی با آشنایی پیش از ازدواج از طریق دوستی یا آشنایی در محل کار و یا تحصیل جوانان مرتبط است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" این آمار طلاق ها به نحوی مربوط به زوج هایی می شود که آشنایی آنها برای ازدواج به دو روش دوستی یا آشنایی و ارتباط در محل کار و تحصیل واقع شده است.
همچنین این گزارش ها می افزاید: یکی دیگر از مسائلی که در نظر سنجی موردی طلاق بررسی شده بحث موافقت خانواده ها با ازدواج زوج های در آستانه طلاق بوده که بر اساس آن اغلب ازدواج هایی که منجر به طلاق شده از ابتدا با مخالفت خانواده روبرو بوده است.
گزارش حاضر در خصوص عوامل پایداری ازدواج نیز مشخص کرده است که هرچه طول مدت نامزدی طولانی تر شود طلاق کاهش می یابد.
• نرخ رشد ازدواج در کشور در حال افزایش است
مرکز مطالعات راهبردی سازمان ملی جوانان بر اساس مطالعات انجام شده در خصوص وضعیت ازدواج و طلاق در استان های مختلف طی سال های 83 تا 88 ، اعلام کرد: برخی استان ها رشد منفی ازدواج داشته اند، اما در مجموع در چند سال گذشته نرخ رشد ازدواج در کشور در حال افزایش بوده که البته میزان رشد آن کم است و مقایسه آمار 6 ماهه اول سال 88 با سال 89 نشان می دهد که ازدواج 3.2درصد رشد داشته است.
• عوامل اقتصادی؛ سومین مانع ازدواج جوانان
بر پایه این گزارش مولفه های مختلفی در خصوص دلایل تاخیر ازدواج قابل اشاره است و بر اساس نظر سنجی انجام شده در بین جوانان بر خلاف تصوری که عوامل اقتصادی را عامل تاخیر ازدواج می دانند، اولین و مهمترین عامل تاخیر ازدواج عوامل فرهنگی است.
در تحقیقات میدانی صورت گرفته مشخص شده است، که 20.1 درصد پاسخگویان علت تاخیر در ازدواج را کمی سن می دانند یعنی معتقدند که سن آنها برای ازدواج کم است و 16.5درصد ادامه تحصیل را عامل ازدواج نکردن دانسته اند و در این بین مشکلات اقتصادی در رتبه سوم تاخیر در ازدواج می باشد. بنابر این می توان نتیجه گرفت مشکل اول تاخیر در ازدواج مسایل فرهنگی است.
*83 درصد دختران پیش از 20 سالگی خواستگار دارند
همچنین بر اساس نظر سنجی انجام شده در شهر تهران مشخص شده که 72 درصد اولین خواستگاری ها از دختران بین سن16 تا 20 سالگی و 11 درصد نیز قبل از سن 16 سالگی رخ داده است، به این ترتیب 83 درصد اولین خواستگاری ها قبل از سن 20 سالگی رخ داده است. از این رو اغلب خانواده ها یا دختران معتقدند که سن شان برای ازدواج مناسب نیس به همین دلیل به خواستگاران جواب منفی می دهند.
این عدم پذیرش ازدواج، یک عامل فرهنگی در بین خانواده ها محسوب می شود به این معنی که در ذهن خانواده ها و دختران، ازدواج به غلط عاملی مقابل تحصیل جوان است و فرد تصور می کند که با وجود تحصیل، امکان ازدواج برای شخص میسر نیست که در نهایت این نوع طرز تفکر منشاء فرهنگی داشته و البته نیازمند تحلیل و بررسی بیشتر است.
براساس این تحقیقات می توان به این نتیجه رسید که بیشترین عوامل در تاخیر ازدواج و افزایش طلاق در کشور ریشه فرهنگی دارد. از این رو می توان با تقویت عوامل مثبت فرهنگی در ازدواج و خذف موانع منفی، ازدواج به هنگام و پایدار را در خانواده ها و جامعه نهادینه کرد



نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 89/8/26 توسط سینا صانعی

افزایش سن ازدواج در جوانان

به گزارش خبرگزاری برنا از تبریز، امیر تقی زاده در گفتمان فرهنگی با موضوع ازدواج در شهرستان عجب شیر با بیان اینکه شبکه فعالین ازدواج با هدف کاهش سن ازدواج تشکیل شده افزود: شبکه فعالان اجتماعی ازدواج در آذربایجان شرقی در 24خرداد سال جاری افتتاح شده و طی سه ماه گذشته نیز 30هزار نفر از این شبکه بازدید کرده اند.

 وی تصریح کرد: این شبکه در 10بخش مختلف شامل تولید کتاب و رسانه، ایجاد تسهیلات و مشاوره های حضوری، اینترنتی و تلفنی فعالیت می کند.

 مسوول تحقیقات و مطالعات اداره کل امور جوانان آذربایجان شرقی در ادامه درباره فعالیت های این اداره کل نیز گفت: این نهاد در ابتدا به عنوان خانه جوان و سپس با عنوان شورا در 13محور به صورت ستادی فعالیت می کرد اما با روی کار آمدن دولت نهم و دهم این نهاد به صورت اجرایی در حوزه های هویت، مشارکت و ازدواج وارد عرصه فعالیت شد.

افزایش سن ازدواج جوانان تبعات منفی بسیاری برای جامعه دارد


 
تقی زاده، بررسی آمار ازدواج و طلاق، تحولات ازدواج سنتی و مدرن، برگزاری دوره های آموزشی و گفتمان های فرهنگی، چاپ کتاب، بروشور و بنر در مورد ازدواج و پررنگ کردن آموزه های دینی را از دیگر فعالیت های این اداره کل ذکر کرد.

 




نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 89/8/26 توسط سینا صانعی
آمار طلاق و ازدواج در ایران
نیمه اول امسال در هر ساعت به طور متوسط 108 واقعه ازدواج و 15 طلاق در کشور به ثبت رسیده است.
 به گزارش  مهر، سازمان ملی جوانان در گزارشی اعلام کرده است در 6 ماهه اول سال جاری، تعداد 481 هزار و 148واقعه ازدواج به ثبت رسیده که به این ترتیب در هر شبانه روز به طور متوسط متوسط تعداد دو هزار و 587 ازدواج به وقوع رسیده است.

به عبارتی دیگر، در هر ساعت بطور متوسط تعداد 108 ازدواج در ابتدای سال جاری به ثبت رسیده است.

همچنین بر اساس این گزارش، در 6 ماهه اول سال 89 تعداد 65 هزار و 505 واقعه طلاق به ثبت رسیده است.

بر این اساس تعداد 352 واقعه طلاق در هر شبانه روز و در هر ساعت 15 واقعه به ثبت رسیده است



نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 89/8/26 توسط سینا صانعی

حمایت‌های دولت از ازدواج جوانان
محمدصادق اکبری، معاون هماهنگی و امور مجلس سازمان ملی جوانان در توضیح آخرین جلسه ستاد ساماندهی ازدواج با هیات دولت از 3 محور تحکیم خانواده، تسهیل و توانمندی جوانان برای ازدواج سخن می‌گوید و اضافه می‌کند: در جلسه با دولت تهیه بسته فرهنگی برای زوج‌های جوان توسط وزارت کشور، برگزاری نمایشگاه‌ها و جلسات در دانشگاه‌ها از سوی وزارت ارشاد و حمایت از تولید رسانه‌ای در حوزه ازدواج توسط صدا و سیما و اختصاص فضای تالارها و فرهنگسراها از طرف کمیته سامان‌دهی ازدواج جوانان مورد بررسی قرار گرفت.

در جلسه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، همچنین افزایش هدیه ازدواج کارکنان دولت به 3 میلیون تومان مورد بحث قرار گرفت که معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری موظف شد تعداد کارمندان مجرد را در دستگاه‌های دولتی احصا و برای برآورد اعتبارات مورد نیاز به دولت ارائه کند.

از سوی دیگر، رئیس‌جمهور باردیگر بر افزایش وام ازدواج از 4 به 5 میلیون تومان تاکید کرد و برگزاری مشاوره قبل از ازدواج و قبل از طلاق با همکاری سازمان ملی جوانان و مرکز امور زنان و خانواده بررسی شد.

به گفته اکبری، کمیسیون اجتماعی دولت تا آخر ذی‌الحجه (نیمه آذرماه) مسوول بررسی این بسته حمایتی و ارائه نتایج به هیات دولت شد.



تفاهم‌نامه ازدواج با 20 سازمان دولتی
معاون سازمان ملی جوانان همچنین از عضویت دستگاه‌های متعددی در ستاد ساماندهی ازدواج خبر داد و با تاکید بر این‌که تاکنون شفافیت زیادی در مسوولیت سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در امر تسهیل ازدواج وجود نداشته، توضیح می‌دهد: به منظور مرور وظایف سازمان‌های مرتبط با امور ازدواج، 20 تفاهمنامه با دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، علوم و تحقیقات، کار و امور اجتماعی، ارشاد، وزارت کشور، کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، دانشگاه آزاد، مرکز امور زنان، بنیاد شهید، سازمان تبلیغات، بسیج، صدا و سیما، تربیت‌بدنی و مشاوران جوان در حال انعقاد است که تاکنون 6 مورد آن نهایی شده است.

صندوق «اندوخته جوانان» یا «شبکه شفا»؟
در حالی که برخی خبرگزاری‌ها تعویق در راه‌اندازی صندوق اندوخته جوانان و خالی ماندن این صندوق را دلیل بی‌توجهی به برنامه‌های ازدواج جوانان می‌دانند، سازمان ملی جوانان با اتکا بر بخش غیردولتی شبکه فعالین ازدواج (شفا) را در 14 استان راه‌اندازی کرده که تا نیمه‌ماه آذر در تمام استان‌های کشور فعال خواهد شد. اکبری، آموزش، مشاوره، تحقیق، برپایی سخنرانی، تولید برنامه‌ رسانه‌ای و ارائه تسهیلات را از مهم‌ترین وظایف بخش غیردولتی می‌داند و از هموطنان می‌خواهد برای استفاده از تسهیلات این شبکه به مرکز ملی جوانان استان خود مراجعه کنند.

معاون سازمان ملی جوانان وعده می‌دهد که این شبکه قادر است با 300 هزار تومان ـ البته براساس شهر و استان ـ خدمات ازدواج ارائه دهد و با 700 هزار تومان 10 قلم اساسی از جهیزیه مورد نیاز جوانان را تامین کند.

تعویق در اجرای قانون تسهیل ازدواج
کمیسیون فرهنگی مجلس، اجرا نشدن قانون تسهیل ازدواج را تهدیدی برای خانواده‌ها دانسته و در حالی که سازمان‌های اجرایی نسبت به این قانون سکوت کرده‌اند، معاون سازمان ملی جوانان به عنوان سیاستگذار این حوزه توضیح می‌دهد: «به دلیل استفاده از تسهیلات صندوق مهر امام رضا(ع)‌ اجرای این قانون در دولت به تاخیر افتاد و توسعه صندوق اندوخته جوانان نیاز به بررسی اقتصادی بیشتری داشت؛ اما دولت تلاش کرده در 4 سال اخیر با اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگی و مشاوره، بخشی از این قانون را اجرا کند.

در موردتسهیلات مسکن نیز دولت در 3 سال گذشته ساخت بیش از 980 هزار واحد مسکونی را آغاز کرده که تا شهریور 90 این پروژه‌ها به بهره‌برداری کامل می‌رسند و بیش از 70 درصد متقاضیان آن جوانان هستند.

اکبری همچنین درتوضیح، علت تاخیر در اجرای برنامه‌های ازدواج را از سوی دولت؛ جمعیت جوان کشور می‌خواند و توضیح می‌دهد: ما در سال 89 بیش از 5‌/‌17 میلیون جوان 20 تا 29 سال داریم و در سال 92ـ84 نیز کشور با بیشترین حجم جمعیت 14‌تا‌29 سال روبه‌رو بوده که دوران انقلاب تقاضا برای ازدواج، اشتغال و مسکن است. به اعتقاد من برنامه‌های اجرا شده توسط دولت از برنامه چهارم نیز بیشتر بوده است.

خبر آخر؛ وام 5 میلیونی تا 3 ماه آینده
رئیس سازمان ملی جوانان هر چند تمایلی به مصاحبه با رسانه‌ها ندارد؛ اما در هفته جاری مهم‌ترین اخبار را در حوزه ازدواج اعلام کرده است.

به گفته وی، پرداخت وام ازدواج 5 میلیون تومانی تا 3 ماه آینده آغاز می‌شود. وی با اشاره به راه‌اندازی نمایشگاه‌های دائمی «جهیزیه ارزان» از ابتدای سال آینده در سراسر کشور، عنوان کرد: این نمایشگاه‌ها با همکاری وزارت بازرگانی به ارائه محصولات داخلی با قیمت مناسب خواهند پرداخت. معاون رئیس‌جمهور همچنین از طراحی خانه‌های مبله‌ای که با جهیزیه ارزان قیمت چیدمان می‌شوند، به عنوان الگوی ویژه‌ای در این زمینه خبر داد و یادآور شد: تا پایان امسال، این خانه‌ها در چند کلانشهر کشور برپا خواهد شد و در سال 90 نیز همه 31 استان کشور از چنین الگویی بهره‌مند خواهند شد.

به گفته وی، دولت بزودی اجرای «طرح مسکن ویژه‌ جوانان» با قیمت و متراژ مناسب را آغاز خواهد کرد. این طرح جدای از طرح مسکن مهر است و دارای ویژگی‌هایی است که تنها برای جوانان مناسب است و بزودی جزئیات آن از سوی دولت اعلام خواهد شد.

به هر حال دولت همچنان برنامه‌های خود را برای تسهیل ازدواج جوانان به پیش می‌برد و قانون تسهیل ازدواج که مدت‌ها در مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی و بنا شد صندوق اندوخته جوانان، درمانی بر گره کور ازدواج جوانان باشد، بلاتکلیف مانده است.

 

 

 




نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 89/8/26 توسط سینا صانعی

جوانان خودکشی می کنند، چرا؟

میزان قربانیان خشونت ها که اکثرأ جوانان اند در افغانستان بلند است. سال گذشته سال پر فاجعه برای جوانان بود، قرار گفته های بخش میدکل ریکورد صحت عامه بلخ بیشترین افرار که در سال گذشته در اثر واقعات خودسوزی، و خود کشی ، خوردن ادویه های کیمیاوی و خشونت های خانواده گی به این بیمارستان منتقل گردیده از ولایات بلخ و سرپل افراد زیر سن بیست و پنج سال بوده است و در حدود بیشتر از ده مورد واقعات در اثر خشونت ها ثبت گریده است که بیشتر آنها جان خود را از دست داده اند.

ادامه مطلب...


نوشته شده در تاریخ شنبه 89/8/8 توسط سینا صانعی
<      1   2   3      >
درباره وبلاگ

سینا صانعی
این وبلاگ درباره ی مسائل اجتماعی موجود بحث می کند. و به گروه خاصی تعلق ندارد.
mahnagarphic@gmail.com
Javad poorhossein